Peter Eisenburger

geplaatst in: Sprekers | 0

“Opa, we zijn toch met alles te laat”

Peter Eisenburger

“Het is bekend dat groene plantenwanden positieve effecten hebben op de luchtkwaliteit binnen de school en op het concentratievermogen, het leer/werkvermogen en het welbevinden van kinderen en leerkrachten. Dat geldt ook voor een groene buitenruimte, waar kinderen zich vrij kunnen bewegen en op verschillende manieren worden uitgedaagd. Toch is in zo’n 70 procent van de Nederlandse scholen het binnenklimaat in de klaslokalen beroerd. Dat is toch schokkend? In de gezondheidszorg en het bedrijfsleven is er al meer aandacht voor. Daar worden groene, natuurlijke ideeën hier en daar al in bouw-, inrichtings- en verbouwplannen meegenomen.”

Peter Eisenburger heeft meer dan 40 jaar in diverse sectoren van het onderwijs gewerkt in binnen en buitenland (uk/midden oosten). Naast de aandacht voor goed onderwijs heeft hij zich tot op heden ingezet om school en maatschappij te verbinden, als leerkracht, schoolleider en onderwijsadviseur. Ook aan internationalisering van het onderwijs heeft hij bijgedragen.
Peter is naast Anselien initiatiefnemer van Groene-Morgen! Meer weten over het verhaal van Peter Eisenburger?

Bekijk hier de presentatie, “Opa we zijn toch met alles te laat”.