Anselien School

geplaatst in: Sprekers | 0

Paardenbloem of kasplantje?

Anselien School

Een natuurlijke omgeving is in de maatschappij van nu, met alle prikkels die kinderen en volwassenen te verduren krijgen, belangrijker dan ooit. In een natuurlijke, groene omgeving kunnen we onszelf zijn, ons brein functioneert beter, we bewegen meer en we voelen ons uitgedaagd, niet alleen cognitief maar in alle aspecten van ons mens-zijn. Dit zijn geen loze kreten; er is legio wetenschappelijk onderzoek dat dit onderbouwt. Opvoeding en onderwijs kunnen hiervan profiteren.

Anselien School ontwerper van duurzame interieur concepten en orthopedagoog. In haar bedrijf Studio School staat naast de mens, de biofilie centraal; oftewel onze aangeboren liefde voor de natuur. Anselien adviseert organisaties, schrijft blogs en geeft lezingen over hoe buiten naar binnen gehaald kan worden en waarom dat dat zo belangrijk. Ze is ook WELL accredited Professional, de interieur variant van LEED en BREEAM voor een gezond en ‘empowering’ interieur programma. Naast interieurconcept Healthy Spaces, Happy Faces heeft ze samen met Peter Eisenburger de beweging Groene Morgen! opgezet. Meer weten over het verhaal van Anselien?

Bekijk hier de presentatie van Anselien School.