Nico Wissing

geplaatst in: Sprekers | 0
Nico Wissing

Schoolplein als verlenging of vervanging van het klaslokaal?

Groen heeft vele baten. Het verkoelt bij hitte, beschut bij regen, voorkomt erosie en bevordert de gezondheid. Het is essentieel om deze baten actief in te zetten bij de inrichting van de leefomgeving zodat mens én natuur daarvan profiteren. Door de omgeving van een school natuurlijk in te richten, kun je functies stapelen, waardoor het schoolplein als verlenging en zelfs als vervanging van het klaslokaal fungeert. Zo krijgt het groene schoolplein, naast alle andere baten van groen, ook een educatieve functie. Nico Wissing, mede-oprichter van NL Greenlabel, zal laten zien dat al deze verschillende baten sterk met elkaar samenhangen als ze de uitgangspunten vormen bij de inrichting van een gebied.

Nico Wissing, oprichter en eigenaar van NL Greenlabel en GreenM2, heeft meer dan 30 jaar ervaring in tuin- en landschapsontwerpen. Veel mensen zien hem als “Groene Visionair”. Door de eigen kijk op het gebruik van duurzame materialen wordt er in het binnen- en buitenland regelmatig gevraagd voor adviezen en ontwerpen. Ook zijn er verzoeken voor lezingen. Daarnaast is hij samen met Lodewijk Hoekstra oprichter van NL Greenlabel dat middels een integrale methodiek beoordeelt hoe duurzaam en gezond de leefomgeving, van schoolplein tot woonwijk, is. Meer weten over het verhaal van Nico Wissing?

Bekijk hier de presentatie van Nico Wissing.