Kim van der Leest

geplaatst in: Sprekers | 0
Kim van der Leest

Het levende gebouw: de leeromgeving van de toekomst!

Het Levende Gebouw is een concept waarmee je uiteenlopende partijen kunt enthousiasmeren om schoolgebouwen haalbaar te maken en beter te vergroenen. Schoolomgevingen goed voor mens, klimaat, natuur en economie.
Het Levende Gebouw is inmiddels vakliteratuur op TU Delft Bouwkunde. Er wordt lesmateriaal over ontwikkeld voor overig onderwijs. De overheid gebruikt het als inspiratiebron en om hun duurzaamheidsdoelstellingen te vertalen.
Laat je inspireren door groene conceptontwikkelaar Kim van der Leest. Zij laat aan de hand van praktijkvoorbeelden de vele kansen zien die Het Levende Gebouw biedt om te komen tot haalbare groene oplossingen. We gaan gezamenlijk aan de slag met het integraal vergroenen van een schoolomgeving.

Kim van der Leest, groene conceptontwikkelaar, belevingsspecialist en bioloog. In opdracht van branchevereniging VHG ontwikkelde zij de handleidingen De Levende Tuin en Het Levende Gebouw. Kim werkt regelmatig samen met opdrachtgevers en architecten voor het realiseren van prettige gezonde schoolgebouwen en het integreren en ontwikkelen van groen lesmateriaal. Meer informatie hierover?

Bekijk hier de presentatie van Kim van der Leest over Het levende gebouw.