Robin Kop

geplaatst in: Sprekers | 0
Robin Kop

Een duurzame school met eco-schools: leerlingen nemen de leiding

Je wilt het thema ‘duurzaamheid’ in je lessen of schoolbeleid inpassen, maar je weet niet goed hoe? Eco-Schools stimuleert leerlingen om zélf activiteiten te ondernemen om de school (verder) te verduurzamen. Zij maken duurzaamheid bespreekbaar en brengen de school in beweging naar een nieuwe situatie. Eco-Schools richt zicht hierbij op het proces, waar veel andere projecten zich voornamelijk richten op de inhoud. Samen met leerlingen werk je aan een meer duurzame school: goed voor de toekomst, praktijkgerichte vaardigheidstraining én de ‘schoolportemonnee’. Ervaar in deze workshop hoe dat proces in zijn werk gaat en hoe eenvoudig je snel grote resultaten kunt bereiken.

Robin helpt je bij de uitvoering van natuur- en milieueducatie (NME). Of je nu een school bent of een organisatie uit Nijmegen. Vanuit de afdeling NME is het doel een brug te slaan tussen de onderwijswereld en de plekken waar leerlingen kennis krijgen. Daarnaast begeleidt Robin schoolpleinen die aan de slag willen met een groener schoolplein. Of die op weg zijn naar een duurzamere school met Eco-Schools.