Janneke Hagenaar

geplaatst in: Sprekers | 0
Janneke Hagenaar

Groene kinderopvang, kinderspel!

In de workshop krijg je een kijkje in de keuken van Groen Cement. Hoe en waarom zij bijdraagt aan het grootbrengen van kinderen die spelenderwijs zorg en liefde voor de natuur ontwikkelen. Kinderen en natuur zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aard. En juist in de eerste levensjaren ontwikkelt zich een blijvend gevoel voor natuur. 

In de workshop gaat het erover hoe je natuur, pedagogiek en organisatie in kunt zetten in groene kinderopvang. We kijken naar aansprekende praktijkvoorbeelden waar ook al baby’s ontdekken hoe fijn het buiten is. Verrijkt met kennis en inspiratie verlaat je de workshop en ben je klaar om ze in jouw praktijk uit te proberen.

Janneke Hagenaar –bestuurslid Groen Cement en eigenaar van Bureau Hagenaar. Groen Cement is een open netwerk van pedagogische professionals en specialisten binnen natuur- en milieu. Ze zijn letterlijk het ‘cement’ tussen twee werelden. Vanuit bureau Hagenaar is Janneke werkzaam als jonge kind specialist, onderzoeker en onderwijsontwikkelaar binnen de kinderopvang en het onderwijs.