Laura Minderhoud en Irene Bremmers

geplaatst in: Sprekers | 0

De buitenklas maakt het verschil

De Buitenklas van bs. St. Gerardus in Weebosch (Bergeijk) viert bijna haar 10-jarig bestaan. De destijds nieuwe directeur had een droom: de buitenruimte en het nabijgelegen bos optimaal gaan gebruiken voor spel, ontwikkeling en curriculum doeleinden. Met veel vrijwilligers en subsidies van o.a. prov. Noord-Brabant en Rabobank werd het project gestart. Het team werd getraind door Laura Minderhoud om de natuurrijke omgeving te integreren in alle leer- en ontwikkel doelstellingen. Docent Irene Bremmers (nog steeds gr.1-3) vertelt wat de Buitenklas betekent voor de kinderen, het team en het overleven van de school.

Als ortho- en klinisch pedagoog richt ik me, vanuit GPA Kind en Natuur, op het belang van natuur voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Ik werk samen met scholen, kinderopvang, gezondheidszorg, wetenschap en overheid om de groene pedagogiek didactisch, pedagogisch, in beleid en in de praktijk een plek te geven.

Ik ben Irene Bremmers en al 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs als groepsleerkracht, waarvan 10 jaar op de St Gerardusschool in Bergeijk.  Samen met Laura, directie en team heb ik mogen bijdragen aan de ontwikkeling en de borging van de Buitenklas. In de afgelopen 10 jaar, heb ik ervaren hoe waardevol een Buitenklas kan zijn voor het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen.

Laura Minderhoud
Irene Bremmers